Näsinneulan huoltaminen vaatii hyviä hermoja

IMG_2729_1024Tero Patala työskentelee kiinteistöhuollon työnjohtajana Särkänniemessä. Vaihtelevat työtehtävät takaavat, että jokainen päivä on erilainen.

Kiinteistöhuollon työnjohtaja Tero Patala aloitti nykyisissä tehtävissään Särkänniemessä vuonna 2005. Kiinteistöpalveluala kulkee suvussa: Patalan isä työskenteli Särkänniemessä vuodesta 1986 asti, joten aikoinaan kesätöitä etsivä Tero haki tuttuun paikkaan.

Ammattikoulusta valmistuttuaan nuori mies ryhtyi elektroniikka-asentajan hommiin vanhassa tutussa työpaikassa. Asentajan töihin kuului huvipuistolaitteiden korjaaminen, äänentoistolaitteista huolehtiminen ja kolikkopelien toimivuudesta vastaaminen.

Nykyisin työnjohtajana toimivan Patalan tehtävät ovat vaihtelevia. Aamuisin käydään aamupalaveri, jossa suunnitellaan päivän töitä. Tiimiin kuuluu parikymmentä henkilöä, joista esimiehiä on Teron lisäksi kaksi.

Työkohteista Näsinneula on haastavin. Siellä työtehtäviin kuuluu taloteknisistä asioista eli valaistuksesta, ilmanvaihdosta ja lämpötilasta huolehtiminen. Korkeassa paikassa tehtävät huoltotyöt vaativat tarkkuutta ja hyviä hermoja.

”Onneksi taitavat liikekumppanit ovat avuksi kaikista vaarallisimmissa töissä”, Tero naurahtaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Särkänniemi-henki saa viihtymään

Huvipuiston vuosi on vaihteleva: talvisin puisto on suljettu kokonaan, keväisin ja syksyisin järjestetään tapahtumia vappuaaton juhlista Halloweeniin. Kesä on kaikista kiireisintä aikaa: onneksi kesätyöntekijät tulevat avuksi.

Kesätyöntekijän tehtäviin huoltoalalla kuuluu usein laitteiden vikojen korjaus. Joskus työtehtäviä tulee yllättäen ja nopeasti, jolloin nopeasta reagointikyvystä on hyötyä. Uusia laitteita myös otetaan käyttöön jatkuvasti. Tänäkin kesänä käyttöön on tulossa uusi X-nimellä kulkeva laite.

Huvipuisto on työpaikkana kesän kiireestä huolimatta mukava. ”Erityinen Särkänniemi-henki työkaverien välillä pitää huolen siitä, että jokainen viihtyy”, Tero kehuu.

Työntekijät ovat keskenään erilaisia, mutta se vain lisää porukan hyvää yhteishenkeä. Jokavuotiset kesätyöntekijätkin otetaan avoimesti mukaan porukkaan. Yhteensä Särkänniemeen tulee vuosittain 500 kesätyöntekijää, huoltopuolelle kymmenen.

Kiinteistöhuollon kesätyöntekijältä toivotaan ammatillista koulutusta, ja alan työkokemuksestakin on hyötyä. Sosiaalisuus on etu, sillä ala on ihmisläheinen ja asiakkaan viihtyminen on tärkeää. Tero suositteleekin Särkänniemeä kesätyöpaikkana.

”Tästä saa hyvät eväät työelämään. Kokemus on monipuolinen, ja kaikkea pääsee tekemään. Kesäaikaan töiden loppumisesta ei tarvitse murehtia”, Tero vinkkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiinteistöpalvelualan kesätyöhaku on yhä auki ja yksittäisiä avoimia paikkoja löytyy eri puolilta Suomea aina kesäkuulle asti. Tsekkaa paikat!