Ekat viikot töissä

Moikka!

Haluun jakaa teille mun kesän alkua ja töiden etenemistä. Oon nyt muutamien viikkojen aikana käyny tutustumassa monissa eri kiinteistöpalvelualan yrityksissä eri ammatteihin ympäri Suomea. Oulussa tutustuin Cooriin ja Alltimeen, Tampereella vierailin Lännen Kiinteistöpalvelussa ja PTH Kiinteistöpalvelussa ja Lahdessa kävin RTK-palvelun konttorilla. On ollu sika mahtavaa matkustaa ympäri Suomea tutustumas eri yrityksiin.

Kun kävin Oulussa tutustumassa ekoihin yrityksiin, niin huomasin et olin vähän jännittyny. En tienny etukäteen millaisia tilanteet ovat ja mitä mun pitää ihan tarkalleen tehä. Tajusin kuitenki nopee et mitä mun pitää tehä ja miten mun pitää haastatella työntekijöitä ja nykyään en oikeastaan jännitä ollenkaan. Ehkä pientä jännitystä tulee välillä, mut uskon et pääsen siitäkin eroon tän kesän aikana.

Eri yritysten työntekijät on ottanu mut aivan mahtavasti vastaan ja mulle on tullu aina lämmin ja kotoisa fiilis. Oon tullu tosi helposti toimeen jokaisen ihmisen kanssa, jota oon haastatellu. Vaikka yritykset ei oo ollu mulle etukäteen tuttuja, niin oon tutustunu ja oppinu tosi paljon itse yrityksistä ja niiden työntekijöistä.

Opin esimerkiks, et Alltimelle tärkeitä arvoja on turvallisuus, ylpeys ja vastuullisuus ja oon ite sitä mieltä, et ne on tosi tärkeitä. Haastateltavilta taas painottuu usein urapolku. Osa on päässy esimerkiksi kesätöiden kautta vakkariks ja nykyään ei vaihtais työtään muuhun. Musta on tosi hienoo nähä miten ihmiset on menestyny – osa varsinki on edenny nopeesti urallaan.

Kantsii siis olla rohkee ja hakee kesätöihin kiinteistöpalvelualalle, koska siel riittää aina töitä ja nuoriin suhtaudutaan tosi hyvin ja ne perehdytetään kunnolla. Monet yritykset ovat mukana Vastuullinen kesäduuni ja Tutustu työelämään ja tienaa -kampanjoissa, joten oo aktiivinen ja ota selvää mistä just sä voit saada ensimmäisen kesäduunis.

– Madde

 

Seuraa mua IG, FB, YouTube