Siistii Hommaa | #kipahommaa16
22704
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22704,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

#kipahommaa16

Kuvakisamme on ratkennut!

Jututimme muutamia kesäkisaamme osallistuneita nuoria ja kysyimme nämä kysymykset:

 

 

1. Missä olit kesätöissä ja mitä tehtäviä töihisi kuului?

 

2. Mitä uutta opit ja mikä oli kokemuksessa parasta?

 

3. Suosittelisitko alaa kavereillesi?

 

4. Mihin suuntaat kesätöiden jälkeen?

Niin Suvi, Kimi, Mikael kuin Norakin suosittelisivat kiinteistöpalvelualaa kavereilleen. Lue miksi!

Suvi

 1. Työskentelin SOLilla Vantaalla ja tehtäviini kuului siivous- ja ylläpitotehtäviä avokonttorissa sekä uimahallissa.
 2. Opin ottamaan vastuuta työstäni, sillä toimin yksin. Parasta kokemuksessa oli se, että työpanokseeni oltiin tyytyväisiä ja työjälkeäni oltiin kehuttu kohteissa.
 3. Suosittelisin. Kipa-alalla on usein joustavat työajat, jonka vuoksi työskentely onnistuu hyvin myös opintojen ohella. Työskentelykohteita löytyy myös laajasti itsenäisestä työskentelystä ryhmässä toimimiseen.
 4. Aloitan yliopisto-opinnot Kuopiossa pääaineenani sosiaalityö.
kuva_1

Kimi

 1. Olin töissä Vantaalla Lassila-Tikanojalla, työhöni kuului mm. kiinteistöjen ulkoalueiden kunnossapito. Esimerkkinä nurmikon leikkaus ja roskakatosten siistinä pitäminen.
 2. Olen ollut monta kesää aiemminkin kiinteistönhoitajana, joten voisi luulla, että uuden oppiminen olisi tässä vaiheessa harvinaista. Totuus on kuitenkin, että aina oppii jotain uutta. Pääsin esimerkiksi ajamaan lakaisukoneella, traktorilla ja erilaisilla firman autoilla. Lisäksi läheskään kaikki päältäajettavat ruohonleikkurit ja muut leikkurit eivät olleet entuudestaan tuttuja.
 3. Suosittelen alaa kaikille, jotka tulevat toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja viihtyvät hyvin ulkoilmassa kelistä riippumatta. Kipa-hommissa saa hyvän liikunnan lisäksi paljon uusia taitoja ihan omaan arkipäiväiseen elämään. Eikä koskaan tiedä, mitä päivä tuo tullessaan…
 4. Kesätöiden jälkeen suuntaan jatkamaan sähköasentajan koulutustani. Olen jo aikaisemmin käynyt lukion, joten tämä koulu on aika nopeasti käyty. Sen jälkeen suuntana yliopisto tai ammattikorkea.
kimi

Mikael

 1. Työskentelin Lännen Kiinteistöpalvelussa (Tampere) ulkohommissa, johon kuului nurmikonleikkuu, roskien keräys ja muuta pientä tekemistä, huoltotyötä.
 2. Opin miten ajetaan Willeä eli kauhakonetta. Paras kokemus oli puhtaasti se, kuinka hyvin kaikki toimi yhteisöllisesti. Hyvä työympäristö, ja työt sujui ajallaan.
 3. Suosittelisin, jos jaksaa samaa alaa tehdä. Kesätyö on helppoa ja mukavaa, vaikka vaikeitakin päiviä tulee, mikä on normaalia.
 4. Jatkan opiskelua puusepäksi. Etsin kyllä vielä omaa alaani, sellaista joka kiinnostaisi pidempään.
Mikael

Nora

 1. Olin kesätöissä ISS:llä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Siivosin siellä lentokoneita.
 2. Parasta oli mukava työporukka, joka otti minut hyvin vastaan, auttoi ja neuvoi sekä teki jokaisesta työpäivästä erittäin viihtyisän. Työ tapahtui ryhmissä, joten ennen kaikkea opin tiimityötaitoja ja arvostamaan siivoustyötä.
 3. Voin lämpimästi suositella kipa-alaa kavereilleni, sillä työ tuntuu hyvin palkitsevalta, kun näkee heti oman työn jäljen. Lisäksi fyysinen työ pitää virkeänä ja hyvässä kunnossa.
 4. Kesätöiden jälkeen suuntaan takaisin yliopistoon jatkamaan opintojani.
Nora