Kouluttaudu

Digitalisaatio vaikuttaa myös kiinteistöpalvelualaan ja edellyttää työntekijöiltäkin uudenlaista osaamista. 

Kiinteistöpalvelualan koulutuksessa painotetaan yhä enemmän uutta teknologiaa ja teknistä osaamista, asiakaspalvelutaitoja sekä ympäristötehokkuutta. Alalla tarvitaan sekä moniosaajia että erikoisosaamista omaavia rautaisia ammattilaisia. Parhaat valmiudet alan hommiin tarjoaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto. 

Tutkinto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto on ammattioppilaitoksessa suoritettava tutkinto, jolla voit erikoistua joko kiinteistönhoitajaksi tai toimitilahuoltajaksi. Koulutus kestää yleensä noin kolme vuotta, ja siihen sisältyy yrityksissä suoritettava työssäoppimisjakso.

Oppisopimus

Uudistuneen ammatillisen koulutuksen myötä perustutkinto on mahdollista suorittaa myös koulutus- tai oppisopimuksella. Tällöin suurempi osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla ja töissä tapahtuvaa oppimista täydennetään teoriaopinnoilla oppilaitoksessa. Työpaikan pääset hankkimaan itse, joten ota rohkeasti yhteyttä alan yrityksiin!

>> Lisätietoa oppisopimuksesta

Oppilaitokset kartalla

Oppilaitokset kartalla

Lähde luomaan omaa polkuasi

Kiinteistöpalvelualan työkokemusta hankittuasi voit suorittaa alan ammattitutkinnon tai jatkaa opintoja esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Ammattikorkeakoulussa alalle soveltuvia tutkintoja ovat restonomin, insinöörin tai tradenomin tutkinnot. Yliopistossa soveltuvia koulutusaloja ovat esimerkiksi tekniikka ja liiketalous.