Työpaikat

Kiinteistönhoitajan päivittäinen työ koostuu erilaisista kiinteistön ylläpitoon kuuluvista tehtävistä. Työ on itsenäistä, ja myös vuodenajat vaikuttavat sen sisältöön. Työtehtäviä ovat ulkoalueiden puhtaanapito, lumityöt käsin ja koneellisesti, LVISAK-työt sekä kiinteistöjen huolto- ja pienvikakorjaukset. 


Teknisesti vaativammissa kiinteistöissä hoidetaan myös ilmastointikoneiden, uima-altaiden, jäähdytyskoneiden, kosteuslaitteiden ja kylmälaitteiden huollot sekä rakennusautomaation valvonta ja säätötyöt. Myös kiinteistöjen energianhallinta ja sähköistystyöt liittyvät kiinteästi ylläpitopalveluihin. 


Digitalisaatio muuttaa kiinteistöpalvelualaa vauhdikkaasti, joten saatat yllättyä työn monipuolisuudesta ja kehityksen nopeudesta. Automatisaatio ja uusi teknologia tuovat alalle koko ajan uutta. Kannattaa tutustua!

Kiinteistönhoito ja ylläpito

Kiinteistönhoitajan päivittäinen työ koostuu kiinteistön ylläpitotehtävistä. Työ on itsenäistä, ja myös vuodenajat vaikuttavat sen sisältöön. Työtehtäviä ovat ulkoalueiden puhtaanapito, lumityöt käsin ja koneellisesti, LVISAK-työt sekä kiinteistöjen huolto- ja pienvikakorjaukset.

Siivous ja puhdistus

Toimitilahuoltajan eli siivoojan tehtäviin kuuluu muun muassa imurointia, pölyjen pyyhkimistä ja pintojen pesemistä – ja paljon muuta. Tehtävät vaihtelevat kohteiden mukaan. Työhön voi kuulua myös kokous- ja toimistopalveluja sekä asiakkaiden auttamista.

kesätyö

Toimitila- ja käyttäjäpalvelut

Toimitila- ja käyttäjäpalvelut tarkoittavat muun muassa aula-, kokous-, turva-, postitus- ja vahtimestaripalveluita sekä viherpalveluita.