Kesätöitä yhä tarjolla

Kiinteistöpalveluyrityksistä on vielä mahdollista löytää töitä tulevaksi kesäksi. Nopea kyselykierros Kiinteistötyönantajien jäsenyrityksiin kertoo, että paikkoja on tarjolla ainakin alan isoimmissa yrityksissä. Ala työllistää nuoria keskimääräistä enemmän, ja Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreen selvityksen mukaan kesätyöpaikkojen  määrä on kasvanut kiinteistöjen ylläpito- ja toimitilapalveluissa vuosi vuodelta.

Alan isoimmat yritykset rekrytoivat kaiken kaikkiaan jopa 3 000 kesätyöntekijää huolto-, aulapalvelu-, siivous- ja vartiointitehtäviin eri puolille Suomea. Avoimia kesätyöpaikkoja voi tiedustella vielä touko-kesäkuussakin.

– Alalle etsitään hyviä asiakaspalvelijoita oli työtehtävä mikä tahansa. Reippaus, ahkeruus ja iloisuus ovat ehdottomia valtteja, joilla erottuu ja menestyy. Osalle nuorista voi avautua mahdollisuus jatkaa työssä kesän jälkeenkin, SOL Palveluiden henkilöstöpäällikkö Heidi Johansson kertoo.

 

Ponnahduslauta työelämään

 

Alan ammattilaisten mukaan kiinteistöpalveluala tarjoaa nuorille paitsi mielekkäitä, merkityksellisiä ja hyvin suunniteltuja kesätöitä myös ponnahduslaudan työmarkkinoille – monet työnantajat arvostavat kokemusta alan töistä.

Ammattilaisten vinkit kesätyönsä aloittaville ovat yksinkertaiset.

– Usein toistuvien työtehtävien kuten nurmikon leikkuun parissa ei pidä lannistua. Seuraavana kesänä on mahdollista saada jo haastavampia tehtäviä, kertoo Harri Järvenpää Lännen Kiinteistöpalvelusta Tampereelta

– Kannattaa olla kiinnostunut työstä ja keskustella avoimesti kaikesta työhön liittyvästä ohjaavan henkilön kanssa, kehottaa Kalevi Ranta rovaniemeläisestä Rovanavasta.

 

Kesätöitä voi tiedustella suoraan yrityksistä:

[qbutton size=”large” style=”” text=”Katso yritykset täältä” icon_pack=”” fa_icon=”” fe_icon=”” icon_color=”” link=”http://www.kiinteistotyonantajat.fi/jasenluettelo/” target=”_blank” color=”” hover_color=”” border_color=”” hover_border_color=”” background_color=”” hover_background_color=”” font_style=”” font_weight=”” text_align=”” margin=””]

 

 

Alan ammattilaisten lupaukset kesätyöntekijöille

1. Mielekästä, monipuolista ja hyvin suunniteltua kesätyötä
2. Perehdytyksen työsuhdeasioissa ja opastuksen käytännön työhön sekä asiakaskohtaamiseen
3. Hyvän ilmapiirin ja esimiestyöskentelyn
4. Arvokasta asiakaspalvelu- ja työyhteisökokemusta
5. Väylän työelämään
6. Yrityksestä riippuen mahdollisuuden jatkaa myös kesätyökauden jälkeen