Vetävälle alalle kannattaa kouluttautua

Tiia

Olen usein miettinyt sitä, mikä on kun vetävä ala ei vedä? Kiinteistöpalveluala tarjoaa paljon harkinnanarvoisia tehtäviä ja koulutusta. Palveluhenkiselle asenteelle ja oppivalle otteelle on kysyntää alan kymmenissä oppilaitoksissa ja tuhansissa yrityksissä. Peruskoulunsa päättävälle on tarjolla kiinteistöpalvelujen moderni perustutkinto, jonka suorittamalla saa haltuunsa joko rautaisannoksen yhden alueen osaamista tai monipuolisen kirjon yhdistelmätöihin valmentavaa tietotaitoa. Lukiolaisen kannattaa tutustua alan erilaisiin ammattikorkeakouluväyliin.

Olen myös usein miettinyt sitä, miksi vetävä ala ei näy positiivisempana julkisuudessa? Kiinteistöpalveluala kisaa jatkuvasti kärkipaikasta sarjassa varmat työpaikat. Alan työt eivät katoa Suomesta edes vaikeina aikoina. Siivousta, kiinteistönhoitoa, aulapalvelua, teknisiä töitä ja muuta siistiä hommaa riittää tekijöille oli taantuma tai ei. Kesätyöpaikkojakin on tarjolla aktiivisille nuorille moninkertaisesti muihin toimialoihin verrattuna.

Uskon, että sinä, joka olet löytänyt #siistiihommaa-sivuston, saat helpotusta oman ammatinvalintasi mietintään. Tervetuloa päivittämään mielikuvasi kiinteistöpalvelualasta! Haastan harkitsemaan, olisiko kouluttautuminen vetävän alan urapolulle sinun juttusi?

Tiia Brax
Tiia vastaa kiinteistöpalvelualan koulutuksen kehittämisestä Kiinteistötyönantajat ry:ssä.