Golf-kärryn kyydissä Lentoasemalla

Moikka!

Pääsin Helsinki-Vantaan lentoasemalle vierailemaan, mutta tällä kertaa en ollu matkustaja.

Lassila & Tikanoja työskentelee lentoasemalla ja L&T:n palveluesimiehen Juhan seurassa pääsin kiertelemään paikoissa, joissa en oo ennen ollu. Oli tosi siistii nähä, mitä kaikkee muutaki lentokentält löytyy.

L&T:lle kuuluu pääasiassa avustaminen ja apua tarvitsevia matkustajia ovat esimerkiksi vanhukset, pyörätuolissa olevat ja yksin matkustavat lapset. Eli asiakaspalvelutaidot täytyy olla kohillaan, koska siitä tässä työssä on kyse. Avustajat auttaa matkustajia pääsemään oikeille porteille ajallaan ja huolehtivat, että kaikki järjestyy.

Terminaali 1 pituus on noin 1,8 kilometriä ja, jos ripeästi sen kävelee niin päästä päähän kestää noin 20 minuuttia. Me otettiin haaste vastaan ja lähdettiin kävelemään toiseen päätyyn ja kattomaan mitä matkan varrelta löytyy. Päästiin ajelemaan golf-kärryllä, mikä oli ihan älyttömän kivaa.

Vuosien varrella koko lentokenttä on muuttunut, mutta varsinkin T1. 80-90-luvulla se oli pieni terminaali eikä parkkihalleja ollut. Nykyään lentokenttä on jatkuva rakennustyömaa.

Mä tykkään olla ihmisten kaa tekemisessä, ja voisin nähdä mut vastaavanlaisessa työssä auttamassa ihmisiä. Lentokentällä on mun mielestä myös kiva ja kansainvälinen ilmapiiri, kun matkustajia on kaikkialta. En olis ajatellutkaan tällästä työtä aikasemmin. Pitää vaa olla avoin kaikile vaihtoehdoille ja kattoo mitä tarjolla on.

– Madde

Seuraa mua IG, FB, YouTube