Ukrainassa Amazing Race tyylillä

Millanen mielikuva sulla on Ukrainasta? Ekana mun mieleen tuli sota, koska sitä oon kuullu ja nähny aika paljon mediassa. Lähin kesäkuun alussa mun siskon ja äidin kanssa Ukrainaan ja mua jännitti just mediassa pyörivien asioiden takia lähtee matkaan, mut koko matkan aikana en kokenu ees hitusen verran pelkoo. Tää matka oli opettavainen ja avas mun silmii ja siks varsinki haluun jakaa mun kokemukset.

Meijän matka alko sillä, et me lennettiin Kiovaan, Ukrainan pääkaupunkiin ja meijän piti päästä 550 km päässä olevaan kaupunkiin, Chernivtsiin, joka sijaitsee aivan Romanian rajan tuntumassa. Mitään lippuja ei oltu ostettu ja perille piti päästä saman päivän aikana. Tunnin ajan kyselemällä ja kävelemällä paikasta toiseen löydettiin pikkubussi, joka veis meijät perille. Eka päivä tuntu jo Amazing Racelta ja siitä vasta alko meijän matka.

Tajusin matkan aikana miten huonossa kunnossa monet asiat on Ukrainassa. Monissa paikoissa oli järkyttävän huonossa kunnossa olevia taloja ja teitä, joihin ei Suomessa törmää ja kaduilla käveli kulkukoiria. Toki keskustassa on tosi hienoja ja aivan upeita rakennuksia ja katuja, jotka on tosi hyvässä kunnossa, mut se alue jäiki melko pieneks.

Eniten mua ihmetytti ruoan ja elämisen halpuus. Saatiin kolmelle ihmiselle lounaat ja juomat kotiruokalassa seitsemällä eurolla, mikä on aivan järkyttävän edullista verrattuna Suomeen. Mut toisaalta palkat on matalia. Mun videolla näkyy kiinteistönhoitaja, jonka palkka on $100 eli melko vähän. Hintatasot on tosi erilaiset Suomen ja Ukrainan välillä.

Kiinteistöpalvelualalla Ukrainassa on töissä melkeenpä vain eläkeläiset, jotka tarvitsevat lisäansiota pienen eläkkeen lisäksi. Suomessa taas kiinteistöpalveluala tarjoaa jo kesätöitä useille tuhansille nuorille, jonka jälkeen on helppo jatkaa alalla. Kipa-alalla olevia nuoria en löytänyt matkan aikana edes etsimällä.

Musta on tärkeetä saada nähdä millasta muissa maissa on ja millasia kulttuureja on olemassa. Ne todellaki laittaa ajattelemaan, et kuinka hyvin omat asiat on, ainakin mun kohdalla.

Jos sä et oo vielä nähny mun videota, nii mee kattoo ja tykkää videosta jos susta se oli mielenkiintoinen! 🙂

– Madde

Seuraa mua IG, FB, YouTube